Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Brannøvelse og rutiner (Digital brannvernuke)

Print Friendly, PDF & Email

Når uhellet først er ute, er det lett å miste hodet og glemme alt man har lært om rømningsveier og slokkeutstyr. Om dere er flere i husstanden er det viktig at alle vet hva de skal gjøre i tilfelle brann!

I dag, oppfordrer styret alle til å gjennomføre en brannøvelse hjemme. Her kan det være lurt å ta utgangspunkt i at brannen bryter ut om natten når alle sover, og øve på et par ulike scenarier: hva skjer om brannen starter på kjøkkenet? Hva om det brenner i gangen og utgangsdøren ikke kan benyttes som rømningsvei?

  • Gå gjennom plasseringen av røykvarslere sammen og forsikre dere om at disse er plassert slik at alle medlemmer av husstanden våkner hvis de utløses.
  • Diskuter på forhånd hvilke rømningsveier som finnes og hvilke som må benyttes i ulike brannsituasjoner. Test at rømningsveiene kan brukes av alle. La barn øve på å åpne vinduer eller balkongdører dersom disse er alternative rømningsveier.
  • Gå gjennom plasseringen av slokkeutstyr og hvordan dette fungerer.
  • Er det behov for å varsle andre ved brann, og hvordan gjøres det?
  • Avtal en møteplass ute ved brann, og avslutt brannøvelsen her.

Her og her finner du flere tips til brannøvelser i hjemmet.

Sist oppdatert: 7/12-2023

Comments are closed.