Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Belysning i borettslaget

Print Friendly, PDF & Email

Med høsten blir også mørket mer synlig (sic!). Styret har igangsatt en vurdering av belysningen i borettslaget. De faktorene vi ser på når vi vurderer belysningen i borettslaget, er først og fremst disse, men ikke nødvendigvis kun disse:

  • Framkommelighet: Vi trenger alle rett og slett tilstrekkelig og riktig belysning for å finne fram på veier, gangstier osv.
  • Sikkerhet: Vi ønsker en god belysning for opplevd og reell sikkerhet, det være seg i forhold til fysiske forhold på bakken som til andre personer som er ute.
  • Sjenanse: Vi må å prøve å plassere lyskildene, retningen, intensiteten osv. på en slik måte at det ikke er til sjenanse for nærmeste naboer. Dette er opplagt en ekstra utfordring i et borettslag.
  • Estetikk: Utformingen av lysløsningene, fra armatur til plassering, bør helhetlig passe inn og helst være et forskjønnende element i borettslaget.
  • Økonomi/kapasitet: Vi ønsker å benytte lysløsninger som er «gjerrige» på strømbruken både for å bedre driftsøkonomien og fordi borettslaget er underdimensjonert mht.hvor mye elektrisitet vi kan benytte. Dette gjør også at vi gradvis bør gå over til sensorstyrte lys, der sensoren kan være i forhold til hvor lyst/mørkt det er, bevegelse og tidspunkter på døgnet, der det er mulig.

Alle disse faktorene må vurderes både enkeltvis og samlet slik at vi får gode, helhetlige løsninger!

 

Og noen spør om utelysene foran egen bolig…

Lysarmatur utendørs
Lysarmatur osv foran egen ytterdør er andelseiers ansvar, mens lys på f.eks. bodens yttervegg mot veien tilhører borettslaget. Utenfor egen ytterdør kan man selv velge hvilket lys man ønsker å sette opp så fremt at plasseringen er lik den bestående og ikke er til sjenanse for naboene. Dersom du er usikker kontakter  du styret.

I rekkehusene valgte flere å delta på fellesbestilingen på lys ifm rehabiliteringen og det er det som gjør at det går igjen 2-3 varianter utenfor hos de fleste. Disse lysene ble også betalt selv av den enkelte andelseier.

Firmaet vi har elektriker avtale med, Oppegård Elektriske as, kan skaffe f.eks. den kuppelen borettslaget benytter på mange plasser til ca. kr 2000,-. Dersom man søker på Google med ‘lysarmatur utendørs’ finner man mange andre alternativer å velge mellom.

Sist oppdatert: 9/12-18 BT

Comments are closed.