Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Balkongene – ansvaret for skader og tilgang

Print Friendly, PDF & Email

Borettslaget har nå et arbeid på gang for systematisk å få kartlagt skader/tilstanden på alle balkongene i blokkene, samt å få sjekket rømningslukene (der de finnes). De sistnevnte skal utbedres hos alle, mens skadene vil bli vurdert når vi har en samlet oversikt over situasjonen.

Plan for dette og de andre utbedringene nå i 2019 finner du i en artikkel her på nettstedet.

Skader
Hvem har ansvaret for å utbedre situasjonen dersom nåværende eller tidligere andelseier har gjort noe som medfører at man ikke har tilgang på rømningsluken? Det kan være at noen har lagt på et tung ‘matte’, et ‘tregulv’, plassert tunge møbler ved luken eller på annen måte hindret tilgang til den. Den generelle beskjeden er at nåværende andelseier er ansvarlig for dette og kostnadene ved å utbedre dette. Når man kjøper en bolig i et borettslag, er man ansvarlig for det som er gjort og ikke-gjort innenfor ansvarsområdet for andelseierne. Dette betyr også at dersom det er kommet skader på balkongen (utover normal bruk) som skyldes nåværende eller tidligere beboere, så blir dette håndtert på samme måte.

Vi minner om at det er flere føringer på hva man kan lagre på balkongene og hva man kan gjøre på der. De fleste føringene finner man i Byggeveilederen.

Rydd
De som foretar kartleggingen, må få tilgang til rømningsluken og balkongen. Det er andelseieren som er ansvarlig for å rydde og gjøre balkongen tilgjengelig. Ekstrakostnader som måtte oppstå dersom dette ikke er gjort, vil kunne bli fakturert andelseieren.

Vi ber alle om umiddelbart å sørge for tilgang, slik at det ikke blir noen forsinkelser i arbeidet.

Utbedring av rømningslukene (og eventuelt enkelte balkonger) vil neppe skje før sommerferien siden vi skal gjennomføre en tilbudsprosess etter at styret har fått oversikten. Vi legger opp til at dette skal kunne skje så raskt som mulig etter sommerferien. Planen vil bli oppdatert når vi vet noe mer.

Styret/Sist oppdatert: 1/5-2019

Comments are closed.